mandag den 8. april 2013

Skisportssteder #1 - Bad Gastein
Som lovet, vil jeg komme med nogle beskrivelser af skisport steder i Østrig, som jeg kender godt til. Nu er sæsonen dog afsluttet de fleste steder, men så er der lidt at have i tankerne til næste års tur.

Jeg har tre forskellige steder, som jeg vil starte med, og det første sted er Bad Gastein. Jeg har selv været her på ferie for længe siden, og så har jeg også arbejdet dernede.

Bad Gastein ligger i Gasteinerdalen, og råder over fem forskellige områder, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sport Gastein og Graukogel. Samtidig hører skisportsstedet under selve området Ski Amadé. Det er ret smart, hvis man eks. er kørende i bil, da ens liftkort er gældende til hele Ski Amadé området (fem store områder), og derfor har muligheden for, at kører et andet sted hen en dag.

Fra Bad Gastein kan der køres på ski til Bad Hof Gastein, hvorimod der skal køres med skibus for at komme til de andre steder. Sport Gastein ligger højest af de fem områder, og i godt vejr, er det virkelig et fantastisk sted. Grau Kogel er et lille område, hvor der oftest ikke er mange mennesker. Så hvis man en dag ønsker sit ”eget” sted, kan det være oplagt at køre derover.

Byen i sig selv er kendt for sin gamle kurkultur, med kurbade og helse. Midt inden i byen ligger også et stor bad, Felsentherme, hvis der er en dag med dårligt vejre, der skal slappes af og bare nydes de varme kilder.

Så er der selvfølgelig også en vigtig ting mere at komme ind på, og det er afterski. Personligt, er afterski for mig, et sted som tages direkte hen til efter en dag på ski, hvor man hopper af skiene, og så står man i baren med skistøvlerne på og synger/danser til de klassiske østrigske sange. Jeg synes ikke helt der er sådanne steder i Bad Gastein. Der er naturligvis barer, men de mangler den rigtige stemning. Det er lidt mere i den moderne udgave. Dog er der rigtige klassikere som flying hirsch, flügel og wies bier i baren, og musikken spiller de også.

Det var så lidt om Bad Gastein. Har I spørgsmål, er I selvfølgelig velkommen til at skrive. Har I været i Bad Gastein?


Ingen kommentarer: