onsdag den 28. august 2013

En tur på landet


En af dagene, mens vi var i Riga, var mine forældre og jeg taget med toget ud på landet. Vi kender nemlig et lettisk par, som bor der, og så var det jo oplagt at besøge dem, nu var derover. Efter en togtur på 2 timer ankom vi til Cesis, som de bor tæt på. Vores ven havde sagt at hans dansk nok ikke var så godt mere, men han snakkede stort set flydende dansk hele dagen. Ret imponerende, eftersom det vist var 10-12 år siden, at de boede i Danmark.

Han startede med at vise os rundt i byen, hvor vi så sorte svaner! Det har jeg aldrig set før, og så havde de endda ællinger. Bagefter kørte vi hjem til dem selv og fik lidt mad. Derefter viste de os deres kolonihave og wow alt det grønt de har der. Jeg må inddrømme at jeg er ret misundelig. Det var de lækreste grønsager og frugte de havde sig, og de smagte så godt. 

Bagefter tog han os med ud til sit arbejde, og så hen til et fint lille vandfald, hvor vandet faktisk løb ud af stenene på en måde. 

Det var meningen at vi skulle have taget toget hjem, men han insisterede på, at køre os hele vejen. Han ville nemlig også gerne vise os flere ting på vejen. Her så vi et sted, hvor de lavede figurer, både store og små, i sten, træ og metal. Der var nogle lidt specielle ting imellem dem, men også nogle ret fine ting. Ellers lavede vi nogle få stop inden vi ramte Riga igen.

Det var en rigtig fin dag, hvor vi rigtig oplevede, hvordan livet ude på landet er i forhold til inde i selve Riga, hvor der kan være nogle store forskelle.

Er I også lidt misundelig på deres fine kolonihave?

Ingen kommentarer: